Zoeken
  • M.A. van Zuijlen

Lambo Brazil

We zitten net voor de tweede golf van de corona crisis, mensen komen terug van hun vakanties en het blijft maar zomer in Nederland. Mijn trouwe espresso machine was toe aan wat nieuwe filters, dus deze maar besteld bij Casabarista. Ik dacht laat ik meteen eens wat andere bonen bestellen. Andere bonen, is voor mij een ander merk dan Bocca koffie.


Dus besloot ik om een proefpakket van Lambo koffie te bestellen. Je krijgt dan Brazil, Milde espresso en Excellent bonen. Ik was begonnen met de Brazil. De omschrijving van Lambo mbt de Brazil bonen:


"Hebt u als man of vrouw pit? Dan zit u goed met deze gemalen koffiebonen. De wat pittige melange bestaat uit 65% Arabica en 35% Robusta bonen. Dat levert een mooie, dikke body op; ideaal ook voor cappuccino. Bovendien, dankzij de heerlijk frisse lime-tonen en chocoladetonen kan uw dag met een vers kop koffie uit deze bonen niet meer stuk."


Eerst had ik een aantal tests gedaan naar eigen inzicht en ervaring. Uit onderstaande is de conclusie te maken dat er nog geen goede espresso te maken viel.

Na nog een aantal test runs, besloot ik om contact op te nemen met Lambo koffie. Opmerkelijk is dat er nergens "brew advice" te vinden is mbt de bonen. Ik vind het fijn als de koffie branders een richtlijn geven. Het geeft natuurlijk nooit een 100% goed advies, omdat malers, espresso machines verschillen in kwaliteit.


Na contact met lambo kreeg ik wel snel een antwoord met advies. Met advies onder de arm kwam ik tot de volgende metingen:Niet geweldig allemaal. Ik heb hierna de bonen met wisseling nog 2 weken op de maler gehad en van alles geprobeerd. Ik heb zelfs dezelfde manier als ik bocca of giraffe bonen bereid (dus veel koffie met langere doorloop tijden) geprobeerd en dat werd er niet beter op.


Het hele idee om robusta bonen te mengen met arabica is niet mijn ding. Ik zou het niet snel aanraden om dit te kopen. Maar we hebben nog 2 zakken bonen van Lambo, daar komen we later op terug.


7 keer bekeken0 reacties

© 2020 by CHEFDOG.com

  • LinkedIn - Black Circle