Zoeken
  • M.A. van Zuijlen

Oeganda - George Williams

Bijgewerkt: 21 jun 2020

Giraffe coffee, single origin bonen uit Oeganda!Een paar dagen na mijn 50e verjaardag kwam een goede vriend langs, met iets bijzonders. Koffie uit Oeganda. Nu ken ik wel meer koffie soorten uit Afrika, sterker mijn favoriete bonen soorten komen uit Ethiopië en Kenia. Maar langzaam zien we dus ook hoge kwaliteit komen uit andere Afrikaanse landen. Giraffe coffee zegt het volgende over deze koffie:


Boer George William weet met één klein lot koffie van zijn plantage, een soort toverbal aan fruit te presenteren. Je proeft niet alleen aardbeien en framboos maar elk denkbare soort tropisch fruit. Dit is zo exceptioneel en zal ook jouw verwachtingen van Oegandese koffie overtreffen. Enjoy!

Nou met zo'n verhaal zijn we wel heel benieuwd naar deze bonen.


Aanbeveling van Giraffe Coffee:

Nu dan, tijd om een paar rondjes espresso's te maken. Het verslag hieronder is gedaan over 2 dagen. We zitten midden in de Corona crisis en het is warm. De luchtvochtigheid gaat alle kanten op merk ik. Dus ik zal komende week de data aanvullen met verschillende metingen.


Jammer genoeg krijg ik net niet de perfecte omstandigheden om de 39 gram extractie te realiseren. De bonen zijn redelijk makkelijk om mee te werken, dat is erg fijn. De eerste met 36,1 gram extractie was niet echt heel lekker. Maar de andere 3 waren lekker om te drinken en liepen qua smaak uiteen van zoeter naar zuurder. Dit is erg fijn, ik verwacht dus komende week de koffie zo te kunnen manipuleren dat wanneer ik ze zuurder (fruit tinten) wil ik dat kan beïnvloeden en dus ook om de koffie zoeter te krijgen weer een andere instelling kan proberen.
Voorlopige conclusie.

Mijn nummer 1 qua bonen zijn de bonen van Bocca koffie. Ik heb vaker bonen van Giraffe Coffee geprobeerd (er is nog een mooi verhaal over de 1e keer dat ik bij Giraffe bestelde, maar dat is voor later), en hoewel ik besef dat het niveau van Giraffe echt hoog is, ging mijn voorkeur toch uit naar Bocca.

Maar deze bonen uit Oeganda zijn speciaal, en dat is te merken. Ze zijn heerlijk om te drinken en komen wat mij betreft in de top 10. Een aanrader dus!


Giraffe Coffee


30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Adado yirgacheffe

Zondag ochtend, 9 feb 2020. Er zat nog een restje Tuscany bonen in de maler, maar ik wilde even wat anders klaar maken. Ben er weer eens voor gaan zitten, informatie  bij bocca lezen over deze special